9 Nisan 2017 Pazar

Nefis Arnavut Ciğeri (Sokak Lezzetinde)

 Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri
  • 3 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığına yakın tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Bulamak için;
  • 1 su bardağına yakın un

Yapılışı

Ciğerler bir kaç kez yıkanır ve süzgece alınır.
Diğer yandan patatesler soyulur ve küp küp doğrayıp yıkanır ve süzgece alınır.
Suyunu çeken patatesler kızartılır ve kenara alınır.
Ciğerler de una bulanıp kızartılır.
Bütün kızartma işlemi bittikten sonra soğan ve maydanoz doğranarak ilave edilir.
Tuzu ve pul biberi ilave edilir ve karıştırılır.
İyice harmanlanan Arnavut ciğerimiz servise hazır dileyen sıcak dileyen ılık servis edebilir.
AFİYET OLSUN. !
:))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...