Malzemeler
- 500 ml süt
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1, 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 limonun suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 7 adet kayısı
- Limon dilimi
- Arjantin şekeri
Yapılışı
Herkese merhabalar arkadaşlar
Size yine harika ve fresh bir tarifim varHem yazın hem kışın yiyebileceğiniz bir muhallebi hemen tarife geçelim.
;))
* Limonun kabuğu rendelenir ve suyu sıkılır.
* Vanilya hariç bütün malzemeler tencereye alınır ve karıştırılır.
* Ocağa konulan tencere altı kısık bir şekilde sürekli karıştırılır ve kaynayana kadar pişirilir.
* Kaynayan muhallebi 1-2 dk daha karıştırılır ve ocaktan alınarak vanilya ilave edilir.
* Tekrar karıştırılan muhallebi kaselere konulur. * Yaklaşık yarım saat dışarıda bekletilen muhallebi daha sonra buzdolabına konulur ve 1-2 saat bekletildikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. !
:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder