3 Nisan 2017 Pazartesi

Baklava Burger (Yok Böyle Bir Lezzet )

Malzemeler

HAMURU İÇİN;

  • 1 nescafe fincanı sıvı yağ
  • 1 nescafe fincanı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
AÇMAK İÇİN;
  • Nişasta
ÜZERİ İÇİN;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN;
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Birkaç limon damlası
İÇİ İÇİN;
  • 2 su bardağı ceviz içi
SÜSLEMEK İÇİN;
  • Dondurma
  • Antep fıstığı

Yapılışı

* Öncelikle bir kaba un hariç diğer bütün malzemeler konulur ve karıştırılır.
* Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilir ve yoğrulur.
* Yumuşak bir hamur yapılır ve 10-15 dk dinlenmeye bırakılır.
* Daha sonra hamur 30 eşit parçaya ayrılır ve 5 dk daha dinlendirilir.
* Dinlenen hamurlar bol nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açılır ve aralarına bolca nişasta konularak beşerli olarak tekrar 5 dk dinlenmeye bırakılır.
* Artık hamurlar açılmaya hazır.
* Resimde görünen 6 adet üzeri ve araları nişastalı olduğundan dolayı her biri aslında 5 kat hamur yaprağı.
* Beşerli olan hamur nişasta ile açılır ve genişçe bir tepsiye ya da siniye konulur.
* Daha sonra bir beşerli hamur daha açılır ve tepsiye konulur.
* En son bir beşerli hamur daha açılır ve tepsiye konularak üzerine ceviz gezdirilir.
* 3 adet beşerli hamur kaldı.
* Onlar da teker teker açılır ve üzerine konulur.
* Açma işlemi bittikten sonra bir kesici ile yuvarlak şeklinde kesilir ve fırın tepsisine konulur.
* Sıvı yağ ocakta kızdırılır ve baklava burgerlerin üzerine gezdirilir.
* Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 30-40 dk pişirilir.
* Diğer yandan şeker ve su ocağa alınır ve şerbeti kaynatılır.
* Kaynayan şerbete bir kaç damla limon suyu damlatılır ve ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
* Pişen baklava burgerler de tezgaha alınır ve soğumaya bırakılır.
* Ben baklava ve şerbeti her ikisi de soğuk olarak kullanıyorum ve artık soğuyan şerbet baklava ile buluşabilir. =)
* Yaklaşık 2-3 saat dinlendirilir ve baklavanın ortasına dondurma ve antep fıstığı konulur.
AFİYET OLSUN. !
=))

MÜKEMMEL BİR LEZZET
TEK PORSİYONLUK BAKLAVA BURGERLERİM
HEM SUNUMU HEM DE YEMESİ SON DERECE GÜZEL.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...