Malzemeler
- 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı
- 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı küp küp doğranmış mıhlama peyniri ( kebir’in)
Yapılışı
Herkese merhabalar arkadaşlar
Nefis miss gibi bir mıhlama tarifim var.
Müthiş bir lezzet
Hemen tarife geçelim.
Öncelikle peynir küp küp doğranır ve hazır edilir.
Daha sonra tereyağı tavaya alınır ve eritilir.
Eriyen tereyağı yanmadan mısır unu ilave edilir ve sürekli karıştırılır.
Rengi hafif koyulaşınca su ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir.
Kıvamı yoğunlaşan mıhlamaya peynir ilave edilir ve gene sürekli olarak karıştırılır.
Peynir tamamen eriyince mıhlamamız ocaktan alınır ve sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN. !!!
Nefis miss gibi bir mıhlama tarifim var.
Müthiş bir lezzet
Hemen tarife geçelim.
Öncelikle peynir küp küp doğranır ve hazır edilir.
Daha sonra tereyağı tavaya alınır ve eritilir.
Eriyen tereyağı yanmadan mısır unu ilave edilir ve sürekli karıştırılır.
Rengi hafif koyulaşınca su ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir.
Kıvamı yoğunlaşan mıhlamaya peynir ilave edilir ve gene sürekli olarak karıştırılır.
Peynir tamamen eriyince mıhlamamız ocaktan alınır ve sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN. !!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder