9 Nisan 2017 Pazar

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler

  • 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı küp küp doğranmış mıhlama peyniri ( kebir’in)

Yapılışı

Herkese merhabalar arkadaşlar 👋👋👋
Nefis miss gibi bir mıhlama tarifim var.
Müthiş bir lezzet 👌👌👌
Hemen tarife geçelim. 👇👇👇
Öncelikle peynir küp küp doğranır ve hazır edilir.
Daha sonra tereyağı tavaya alınır ve eritilir.
Eriyen tereyağı yanmadan mısır unu ilave edilir ve sürekli karıştırılır.
Rengi hafif koyulaşınca su ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir.
Kıvamı yoğunlaşan mıhlamaya peynir ilave edilir ve gene sürekli olarak karıştırılır.
Peynir tamamen eriyince mıhlamamız ocaktan alınır ve sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN. !!! 👍👍👍





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...