Malzemeler
HAMURU İÇİN ;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığından biraz fazla Tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN;
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
- 2 çay kaşığı kekik
ÜZERİ İÇİN;
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Yapılışı
MÜKEMMEL BİR LEZZET HERKESİN FAVORİSİ OLACAK BİR EKMEK.
DIŞI ÇITIR ÇITIR İÇİ TEL TEL AYRILAN BİR EKMEK.
Un hariç bütün malzemeler karıştırılır.
Yavaş yavaş un ilave edilir ve yumuşak bir hamur yapılır.
Hamur mayalanması için 30 dk oda sıcaklığında bekletilir.
Diğer yandan tereyağı oda sıcaklığında yumuşatılır.
Sarımsaklar rendelenir, maydanozlar ince ince kıyılır.
Tereyağı, maydanoz, sıvı yağ, sarımsak ve kekik harmanlanır.
Yoğrulan hamur merdane ile açılır ve harcı sürülür.
Rulo yapılır ve ortadan ikiye kesilerek resimdeki gibi kıvrılır.
Yağlanmış kalıba konulur ve bi 10 dk daha mayalanmaya bırakılır.
önceden ısıtılmış fırında 180 C’de yaklaşık 30 dk pişirilir.
Pişen hamur fırından çıkarılır ve rendelenmiş kaşar serpilir bi 5-10 dk daha pişirilir ve fırından çıkarılır.
Dilimleyip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. !
:))
DIŞI ÇITIR ÇITIR İÇİ TEL TEL AYRILAN BİR EKMEK.
Un hariç bütün malzemeler karıştırılır.
Yavaş yavaş un ilave edilir ve yumuşak bir hamur yapılır.
Hamur mayalanması için 30 dk oda sıcaklığında bekletilir.
Diğer yandan tereyağı oda sıcaklığında yumuşatılır.
Sarımsaklar rendelenir, maydanozlar ince ince kıyılır.
Tereyağı, maydanoz, sıvı yağ, sarımsak ve kekik harmanlanır.
Yoğrulan hamur merdane ile açılır ve harcı sürülür.
Rulo yapılır ve ortadan ikiye kesilerek resimdeki gibi kıvrılır.
Yağlanmış kalıba konulur ve bi 10 dk daha mayalanmaya bırakılır.
önceden ısıtılmış fırında 180 C’de yaklaşık 30 dk pişirilir.
Pişen hamur fırından çıkarılır ve rendelenmiş kaşar serpilir bi 5-10 dk daha pişirilir ve fırından çıkarılır.
Dilimleyip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. !
:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder