9 Nisan 2017 Pazar

Vitamin Deposu Sebze Çorbası

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 2 adet but
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2, 5 litre su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

 Yapılışı

Biberler çekirdekleri çıkarılarak üçe veya dörde kesilir.
Bütün sebzeler üçe dörde kesilerek düdüklü tencereye konulur.
Butlar da aynen yıkanır ve konulur.
Baharatları ve suyu da tencereye konulur ve tencerenin ağzı kapatılır.
Düdüğü ötene kadar yüksek ateşte pişirilir düdüğü ötünce düdüğü kapatılır ve altı kısılır.
Yaklaşık yarım saat pişirilir ve altı kapatılır.
10-15 dk dinlendirilir ve ağzı açılır butlar çıkarılır ve eti kemiğinden ayrılır ve et çorbaya ilave edilir.
Tereyağı güzelce eritilir ve çorbaya ilave edilir.
Rondoda çekilir ve çorbamız artık servise hazır.
AFİYET OLSUN. !
:))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...