Malzemeler
- Orta boy lahana
- 1, 5 su bardağı bulgur
- Yarım kg kıyma
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 3 adet soğan
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
SOSU İÇİN;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
PİŞERKEN;
- 1 litre su
Yapılışı
* Lahanalar bir gece önceden dallarına ayrılır ve ertesi gün için bekletilir.
* Ocakta kaynayan suda lahanalar haşlanır ve haşlanan lahana soğuk su dolu bir kapta şoklanır ve 2-3 dk soğuk suda bekletilir.
* Daha sonra süzgece alınan lahanalar süzdürülür.
* Diğer yandan soğanlar küçük küçük doğranır ve maydanozla dereotu kıyılır.
* Bütün malzemeler bir kaba alınır ve güzelce karıştırılır.
* Süzülen lahanalar artık sarılmaya hazır.
* Tencerenin altına bir kaç dal lahana koyulur ve sarılan lahanalar tencereye konulur.
* Bütün sarma işlemi bitti ise ve lahana veya harç kaldı ise tencerenin üzerine konulabilir.
* Lahanaların işi bittikten sonra üzerine su konulur ve ocağa alınır.
* Diğer yandan tereyağı eritilir ve soğanlar küçük küçük doğranarak ilave edilir.
* Soğanlar pembeleşince salça da ilave edilir ve sarmaların üzerine gezdirilir.
* En son tencerenin ağzına bir tabak kapatılır ve tencerenin ağzı kapatılır.
* Kısık ateşte pişmeye bırakılır yaklaşık 1 saat pişer.
* Pişen lahana sarmaları servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN. !
=))
* Ocakta kaynayan suda lahanalar haşlanır ve haşlanan lahana soğuk su dolu bir kapta şoklanır ve 2-3 dk soğuk suda bekletilir.
* Daha sonra süzgece alınan lahanalar süzdürülür.
* Diğer yandan soğanlar küçük küçük doğranır ve maydanozla dereotu kıyılır.
* Bütün malzemeler bir kaba alınır ve güzelce karıştırılır.
* Süzülen lahanalar artık sarılmaya hazır.
* Tencerenin altına bir kaç dal lahana koyulur ve sarılan lahanalar tencereye konulur.
* Bütün sarma işlemi bitti ise ve lahana veya harç kaldı ise tencerenin üzerine konulabilir.
* Lahanaların işi bittikten sonra üzerine su konulur ve ocağa alınır.
* Diğer yandan tereyağı eritilir ve soğanlar küçük küçük doğranarak ilave edilir.
* Soğanlar pembeleşince salça da ilave edilir ve sarmaların üzerine gezdirilir.
* En son tencerenin ağzına bir tabak kapatılır ve tencerenin ağzı kapatılır.
* Kısık ateşte pişmeye bırakılır yaklaşık 1 saat pişer.
* Pişen lahana sarmaları servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN. !
=))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder