3 Nisan 2017 Pazartesi

Kartopu Kurabiyesi

Malzemeler

  • 230 gr tereyağı ve margarin karışımı
  • 24 gr nişasta
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 50 gr toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı çekilmiş badem
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 2, 5 su bardağı un
BULAMAK İÇİN;
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı

HERKESE MERHABALAR ARKADAŞLAR.
BU MÜTHİŞ KURABİYELERİMİ ÇOK BEĞENECEĞİNİZE EMİNİM.
HEM ÇOK PRATİK HEM DE ÇOK LEZZETLİ.
AĞIZDA DAĞILAN BU KURABİYELERİM FAVORİNİZ OLACAK.
Oda ısısında bekleyen tereyağı ve margarin mikserde çırpılır.
Krema kıvamına gelince pudra şekeri ve şeker ilave edilerek çırpılır.
Limon kabukları ve limonun suyu da ilave edilir ve tekrar çırpılır.
Rondoda çekilmiş bademler de ilave edilerek çırpılır.
Nişasta ve vanilya ilave edilir çırpılır ve son olarak yavaş yavaş un ilave edilerek çırpılır.
İyice toparlanan hamur elle yoğrulur ve toparlanır.
Fırın kağıdı serilmiş tepsiye küçük toplar yapılır dizilir ve önceden ısıtılmış fırında 180 C’de yaklaşık 10-15 dakikada pişer.
Hafif pembeleşince fırından çıkarılır.
Fırından çıkarılan kurabiyeler 5 dk dinlendirilir ve içlerini çekmesi sağlanır.
Bir kasede pudra şekeri ve nişasta karıştırılır.
Pişen kurabiyeler karışıma atılır ve her yeri iyice bulanır.
Artık kurabiyelerimiz servise hazır.
AFİYET OLSUN. !
=))






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...