Malzemeler
- 2 adet soğan
- 3 adet yumurta
- 1 kase galeta unu
- Yarım kase un
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
YANINDA;
- Mayonez
- Ketçap
Yapılışı
Soğanlar soyularak resimdeki gibi kesilir.
Kesilen soğanlar halkalara ayrılarak tabağa alınır ve tuz serpilir.
Daha sonra soğan halkaları buzluğa konulur ve 1 saat bekletilir.
Sıvı yağ ocağa alınır ve kızdırılır.
Yumurtalar çırpılır ve un ve galeta unu hazırlanır.
Soğanlar ilk önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa daha sonra tekrar yumurta ve son olarak galeta ununa batırılarak kızgın yağa atılır.
Her iki tarafı da iyice kızartılır ve bütün soğanlar aynı bu şekilde yapılarak kızartılır.
Kızartılan soğanlar kağıt havlu konulmuş tabağa alınır ve fazla yağı alınır.
En son servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis edilir.
Mayonez ve ketçapla yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. !
=))
Kesilen soğanlar halkalara ayrılarak tabağa alınır ve tuz serpilir.
Daha sonra soğan halkaları buzluğa konulur ve 1 saat bekletilir.
Sıvı yağ ocağa alınır ve kızdırılır.
Yumurtalar çırpılır ve un ve galeta unu hazırlanır.
Soğanlar ilk önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa daha sonra tekrar yumurta ve son olarak galeta ununa batırılarak kızgın yağa atılır.
Her iki tarafı da iyice kızartılır ve bütün soğanlar aynı bu şekilde yapılarak kızartılır.
Kızartılan soğanlar kağıt havlu konulmuş tabağa alınır ve fazla yağı alınır.
En son servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis edilir.
Mayonez ve ketçapla yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. !
=))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder