5 Nisan 2017 Çarşamba

Tavada Levrek (şipşak)

Malzemeler

  • 9 adet orta boy levrek
  • 1, 5 yemek kaşığı tuz
  • Mısır unu
  • Kızartmak için
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
YANINDA;
  • Limon
  • Roka
  • Maydanoz
  • Soğan

Yapılışı

Balıklar güzelce temizlenerek 6-7 kez yıkanır.
Yıkanan balıklar süzgece alınır ve süzdürülür.
Daha sonra tuz gezdirilir.
Balık tavasına sıvı yağ gezdirilir.
Mısır ununa bulanan balıklar balık tavasına alınır ve her iki tarafı da güzelce kızartılır.
Kızaran balıklar servis tabağına alınır ve yeşillikleri ile süslenerek sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN. !
=))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...