4 Nisan 2017 Salı

Kıymalı Patates Oturtması

Malzemeler

  • 10 adet patates
  • Yarım kg kıyma
  • 6 adet sivri biber
  • 3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz acı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1. 5 yemek kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN;

Sıvı yağ

 Yapılışı

İlk önce soğanlar küp küp doğranır ve kıyma ile kavrulur.
Diğer yandan patatesler soyulur ve elma dilimi şeklinde kesilir.
Kesilen patatesler nişastası gidene kadar yıkanır ve süzgeçle alınır.
Daha sonra patatesler kağıt havlu ile kurulanır ve bol yağda hafif kızartılır.
Bütün patatesler kızartılır ardından biberler de kızartılır ve kavrulan kıymanın üzerine alınır.
Daha sonra şalçalar ve baharatlar sıcak su ile karıştırılır ve patateslerin üzerine dökülür.
Sıcak su da ilave edilerek tencerenin ağzı kapatılır ve kısık ateşte yaklaşık olarak yarım saat pişirilir.
Pişen yemek ocaktan alınır ve sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun. !
:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...