5 Nisan 2017 Çarşamba

Sebzeli Mantar Yemeği

Malzemeler

  • 1 kg mantar
  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 2 adet soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığına yakın biber salçası
  • 1. 5 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 6 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Mantarlar yıkanarak ince ince doğranır.
Doğranan mantar tencereye alınır ve ağzı kapatılarak suyu çıkarılır.
Suyu çıkan mantarın suyunun çekilmesi için tencerenin ağzı açılır.
Daha sonra küçük küçük doğranmış tavuk göğsü ilave edilir ve 5 dk pişirilir.
Diğer yandan soğan doğranır ve ilave edilir.
Havuçlar soyularak doğranır ve biberler de doğranır ve bezelye de ilave edilir.
Sarımsak da ilave edilerek şöyle bir karıştırılır.
Salça ve baharatları bir tabakta karıştırılır ve ilave edilir.
Sıcak su ve tuz da eklenerek tencere kapatılır.
Kısık ateşte yaklaşık 40 dk pişirilir kontrol edilerek tadına bakılır ve pişen yemek ocaktan alınır.
👌👌
AFİYET OLSUN. !! 🍴
:))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...