5 Nisan 2017 Çarşamba

Muffin Kalıbında Kolay Porsiyon Kadayıf

 Malzemeler

  • Yarım kg taze kadayıf
  • 200 gr ceviz
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
  • Kalıbı yağlamak için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı

Yapılışı

Herkese merhabalar arkadaşlar
Sizlere hem sunumu şık hem pratik bir tarifim var
Hemen tarife geçelim;
Kadayıf tel tel ayrılır ve bir kenara konulur.
Ceviz içi biraz dövülür ve kenara alınır.
Muffin kalıbı yağlanır ve kadayıftan biraz konularak bardak ile bastırılır.
Üzerine ceviz konulur ve tekrar kadayıf konularak bardak ile bastırılır.
Bütün kadayıf bu şekilde yapılır.
Bu tarifte tam 12 adet kadayıf çıktı.
Daha sonra tereyağı eritilir ve kadayıfların üzerine fırça ile sürülür.
Diğer yandan fırın 180 C’de ısıtılır ve ısıtılmış fırına kadayıf konulur.
Diğer yandan şeker ve su ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır.
Kaynayan şerbete birkaç damla limon suyu sıkılır.
Şerbet ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Fırından çıkan kadayıf 5 dk dışarda bekletilir ve soğuyan şerbet kadayıfın üzerinden gezdirilir.
2 saat bekletilen kadayıf artık servise hazır.
Servis tabaklarına konularak servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. !
:))❤








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...