2 Nisan 2017 Pazar

Buharda Pişmiş Brokoli Salatası

Malzemeler

  • 1 orta boy brokoli
  • 3 adet havuç
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 1 şişe garnitürün yarısı
SOS İÇİN;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığına yakın tuz

Yapılışı

Brokoliler dal dal ayrılır ve sirkeli suya konulur.
Yaklaşık yarım saat sirkeli suda bekletilir ve tekrar yıkanarak süzgece alınır.
Ocağa alınan tencereye su konulur ve süzgeçle beraber brokoliler tencerenin üzerine konulur ama brokoli su ile temas etmez.
Havuçlar da soyulur ve doğranır.
Doğranan havuçlar brokolinin üzerine konulur.
Tuz da üzerlerinden gezdirilir ve brokoli ile havuç buharda pişmeye bırakılır.
Yaklaşık 45-50 dk kısık ateşte pişirilir.
Havuçlar daha önce pişeceği için pişen havuçlar alınır ve brokoli pişmeye devam eder.
Diğer yandan da sosu hazırlanır.
Yoğurt, mayonez ve tuz karıştırılarak pürüzsüz hale getirilir.
Brokoliler de piştikten sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan brokoli ve havuç servis tabağına alınır ve üzerinden sosu gezdirilir.
Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. !
=))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...