Malzemeler
- 11 adet orta boy patates
- 1 demet maydanoz
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 6 adet kornişon turşu
SOSU İÇİN;
- 2 limon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı nane
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN;
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 2 yemek kaşığı mısır
- 1 adet kapya biber
- 6 dal taze soğan
Yapılışı
* Patatesler soyularak ocağa alınır ve 45 – 50 dk kaynatılır.
* Diğer yandan malzemeler doğranır ve hazır edilir.
* Pişen patates süzgece alınır ve soğumaya bırakılır.
* Limonlar sıkılır, zeytinyağı ilave edilir, tuzu, karabiberi, pul biberi ve nane ilave edilerek karıştırılır.
* Soğuyan patates küp küp doğranır ve doğranan yeşillikle harmanlanır.
* Yapılan sos da patatesin üzerine dökülür ve karıştırılır.
* Kelepçeli kalıbın her yeri yağlanır ve salata kalıba dökülür ve düzleştirilir.
* 10 dk dışarıda bekletilir ve soğuyunca buzdolabına alınır.
* Yaklaşık 1 saat dolapta bekletilir ve diğer yandan üzerine konulacak malzemeler doğranır.
* Dolaptan çıkarılan patates salatası servis tabağına ters çevrilir ve doğranan sebzeler üzerine yerleştirilir.
AFİYET OLSUN... !
=))
* Diğer yandan malzemeler doğranır ve hazır edilir.
* Pişen patates süzgece alınır ve soğumaya bırakılır.
* Limonlar sıkılır, zeytinyağı ilave edilir, tuzu, karabiberi, pul biberi ve nane ilave edilerek karıştırılır.
* Soğuyan patates küp küp doğranır ve doğranan yeşillikle harmanlanır.
* Yapılan sos da patatesin üzerine dökülür ve karıştırılır.
* Kelepçeli kalıbın her yeri yağlanır ve salata kalıba dökülür ve düzleştirilir.
* 10 dk dışarıda bekletilir ve soğuyunca buzdolabına alınır.
* Yaklaşık 1 saat dolapta bekletilir ve diğer yandan üzerine konulacak malzemeler doğranır.
* Dolaptan çıkarılan patates salatası servis tabağına ters çevrilir ve doğranan sebzeler üzerine yerleştirilir.
AFİYET OLSUN... !
=))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder