2 Nisan 2017 Pazar

Boğaz Ağrısı Ve Farenjit İçin Şifa Çayı

Malzemeler

  • Yarım limon
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 5 adet karanfil
  • 1 parça kuru zencefil
  • 1 tatlı kaşığı süzme bal
  • 2 su bardağına yakın sıcak su
Demledikten sonra
  • 1 tatlı kaşığı süzme bal
Yapılışı

Öncelikle su güzelce kaynatılır. 
Diğer yandan kuru zencefile bıçak ile kesikler atılır ve parçalanır.
Limonlar dilimlenir.
Bütün malzemeler bardağa alınır ve üzerine sıcak su konulur.
Sıcak su konduktan sonra bardağın ağzı kapatılır. 
Yaklaşık 10 dk demlenmeye bırakılır.
 10 dk sonunda çatal ile limonların suyu bastırılarak çıkarılır ve süzdürülür. 
Süzülen çayımıza 1 tatlı kaşığı bal da ilave edilerek içilir
Çayımız 10 dk sonunda içildiği için çok sıcak olmuyor haliyle ama çok sıcak da içilmemesi gerekiyor zaten.

AFİYET ŞİFA OLSUN...!
=))

Not: arkadaşlar bu malzemelerle kaynatanlar olabiliyor ama ben demlemeyi tercih ediyorum çünkü kaynadığı zaman buharla bütün her şeyin vitamini ve minerali kayboluyor ve uçucu yağlar da haliyle uçup gidiyor. o yüzden siz de benim gibi kaynatmaktan ziyade demlemeyi tercih edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...