Malzemeler
- 250 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 yumurta ( akı hamura – sarısı yüzlerine )
- Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN;
- Yumurtanın sarıları
- Haşhaş tohumu
- Susam
- Çörek otu
Yapılışı
* Tereyağı eritilir köpükleri alınır ve biraz soğumaya bırakılır.
* Tereyağı, su, sıvı yağ, kabartma tozu, şeker, tuz ve limon suyu karıştırılır.
* Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edilir ve yoğrulur ele yapışmayan çok sert olmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
* Yapılan hamurun üzerine temiz bir bez örterek dinlenmesi için yarım saat buzdolabına konulur.
* Dolaptan çıkarılır ve istenilen şekil verilir. Ben küçük tek lokmalık ve çubuk yapmayı tercih ettim.
* Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu, susam ve haşhaş tohumu serpilir.
* Bu ölçülerle benim iki tepsi çıktı.
* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iki tepsi ayrı ayrı pişerek toplam yaklaşık 1 saatte pişti.
* Fırından çıkınca 15-20 dk dinlendirip içini çekmesi beklenir.
* Daha sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN… !
:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder