2 Nisan 2017 Pazar

Bayatlamayan Kıtır Kıtır Kurabiye

Malzemeler

  • 250 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 yumurta ( akı hamura – sarısı yüzlerine )
  • Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN;


  • Yumurtanın sarıları
  • Haşhaş tohumu
  • Susam
  • Çörek otu

 Yapılışı

* Tereyağı eritilir köpükleri alınır ve biraz soğumaya bırakılır.
* Tereyağı, su, sıvı yağ, kabartma tozu, şeker, tuz ve limon suyu karıştırılır.
* Daha sonra unu yavaş yavaş ilave edilir ve yoğrulur ele yapışmayan çok sert olmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
* Yapılan hamurun üzerine temiz bir bez örterek dinlenmesi için yarım saat buzdolabına konulur.
* Dolaptan çıkarılır ve istenilen şekil verilir. Ben küçük tek lokmalık ve çubuk yapmayı tercih ettim.
* Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu, susam ve haşhaş tohumu serpilir.
* Bu ölçülerle benim iki tepsi çıktı.
* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iki tepsi ayrı ayrı pişerek toplam yaklaşık 1 saatte pişti.
* Fırından çıkınca 15-20 dk dinlendirip içini çekmesi beklenir.
* Daha sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN… !
:))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...