2 Nisan 2017 Pazar

2 Günde Hazır Mor Lahana Turşusu

Malzemeler


  • 1 orta boy mor lahana
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 2 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Birkaç dal maydanoz ve sapları
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi

Yapılışı


* Mor lahana 4’e kesilir ve ince ince kıyılır.
* Kıyılan lahanaya tuz atılarak yaklaşık 4-5 dk ovulur.
* Limonlar da sıkılarak 3-4 dk daha ovulur.
* Diğer yandan sarımsaklar soyulur ve isteğe göre ikiye kesilebilir.
* İyice ovulan mor lahana tam sığacak ve hava almayacak bir şekilde turşu bidonuna ya da konserve kavanoza konulur.
* En alta bir iki diş sarımsak ve ortalarına sarımsaklar rastgele konulur.
* Üzerine 2 su bardağı üzüm sirkesi konulur. ( Kavanozun ağzına kadar dolması gerekiyor gerekirse biraz daha sirke ilave edilebilir ben bu ölçülerle tam yaptım )

 * Daha sonra maydanozlar konulur ve zeytinyağı üzerine dökülür.
* En son üzerine 1 çay kaşığına yakın tuz konulur.
* Ağzı iyice kapatılır ve hava almadığından emin olunarak ışık almayan ve serin bir yerde 2 gün bekletilir.
* Ağzı açıldıktan sonra buzdolabında  muhafaza edebilirsiniz maksimum 3-4 günde tüketilmesi gerekiyor.
AFİYET OLSUN… !
=))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...