Malzemeler
- 1 orta boy mor lahana
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tuz
- 2 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Birkaç dal maydanoz ve sapları
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
Yapılışı
* Mor lahana 4’e kesilir ve ince ince kıyılır.
* Kıyılan lahanaya tuz atılarak yaklaşık 4-5 dk ovulur.
* Limonlar da sıkılarak 3-4 dk daha ovulur.
* Diğer yandan sarımsaklar soyulur ve isteğe göre ikiye kesilebilir.
* İyice ovulan mor lahana tam sığacak ve hava almayacak bir şekilde turşu bidonuna ya da konserve kavanoza konulur.
* En alta bir iki diş sarımsak ve ortalarına sarımsaklar rastgele konulur.
* Üzerine 2 su bardağı üzüm sirkesi konulur. ( Kavanozun ağzına kadar dolması gerekiyor gerekirse biraz daha sirke ilave edilebilir ben bu ölçülerle tam yaptım )
* Daha sonra maydanozlar konulur ve zeytinyağı üzerine dökülür.
* Daha sonra maydanozlar konulur ve zeytinyağı üzerine dökülür.
* En son üzerine 1 çay kaşığına yakın tuz konulur.
* Ağzı iyice kapatılır ve hava almadığından emin olunarak ışık almayan ve serin bir yerde 2 gün bekletilir.
* Ağzı açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz maksimum 3-4 günde tüketilmesi gerekiyor.
AFİYET OLSUN… !
=))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder