3 Nisan 2017 Pazartesi

İçli Bazlama ( Kuru Soğanlı, Dereotlu Ve Maydanozlu, Taze Soğanlı )

Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su + süt karışımı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • 4 kuru soğan + 3 çay kaşığı pul biber+ 1 çay kaşığı tuz
  • 6 dal taze soğan + yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz ve dereotu + yarım çay kaşığı tuz

  • Açmak için çok az un

 Yapılışı

Hamuru için olan malzemeler bölümündeki un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilir ve yumuşak bir mayalı hamur yapılır.
Ele yapışmayan bir hamur yapılır ve hamur toparlandıktan sonra yaklaşık 5 dk tezgaha alınır ve iyice yoğrularak özleştirilir. Tekrar kaba alınır.
Hamurun üzeri temiz bir bezle kapatılır ve 60 dk bekletilir.
Diğer yandan kuru soğanlar ay şeklinde doğranır ve pul biber ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
Taze soğanlar da küçük küçük doğranır ve tuzu ilave edilir.
Maydanoz ve dereotu da doğranır ve tuz ilave edilir.
Mayalanan hamur 10 eşit parçaya ayrılır ve yuvarlanır.
10 dk daha mayalanmaya bırakılır.
Artık hazır olan hamurlar merdane ile açılır ve içerisine harcı konularak mantı şeklinde kapatılır ve üzeri düzleştirilir.
Merdane ile tekrar açılır ve tavaya alınır.
Her iki tarafı da güzelce pişirilir.
AFİYET OLSUN… ! =))
BEN BU ÖLÇÜLERLE;
2 ADET TAZE SOĞANLI,
2 ADET MAYDANOZ VE DERE OTLU,
6 ADET DE KURU SOĞANLI YAPTIM.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...