8 Nisan 2017 Cumartesi

Nefis Acılı Kısır ” Tam Tadında ”

Malzemeler

  • 4 su bardağı ince bulgur
  • 1. 5 litre sıcak su
  • 1. 5 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet mor kuru soğan + 1 adet beyaz kuru soğan
  • 6 adet taze soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 5 adet salatalık
  • 4 adet domates
  • 1. 5 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1. 5 yemek Kaşığı acı biber salçası
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 limonun suyu

 Yapılışı

Herkese merhabalar arkadaşlar ❤❤
Bu kısır başka kısır 👌👌👌:))
Tam tadında biraz acılı lezzetli mi lezzetli bir kısır
Hemen tarife geçelim 👇👇👊
Bulgur genişçe bir kaba alınır ve sıcak su dökülür ve tuzu ilave edilerek karıştırılır ve ağzı kapatılır.
Diğer yandan doğranacak olan malzemeler hazırlanır.
Bütün malzemeler küçük küçük doğranır.
Limonlar sıkılır ve hazırlanır.
Bulgur yaklaşık 30-40 dk bekletilir ve yumuşaması sağlanır.
Bütün suyu çeken bulgur karıştırılarak soğuması sağlanır.
Soğuyan bulgura salçalar ve baharatlar ilave edilerek elle güzelce karıştırılır.
İyice harmanlanan bulgura doğranan malzemeler sularından arındırılarak ilave edilir.
Limon suyu ve zeytinyağı da ilave edilir ve iyice harmanlanır.
Bütün hepsinin iyice karıştığında emin olduktan sonra kısırımız artık servise hazır.
👍👍 AFİYET OLSUN. !
:))❤❤
NOT: ARKADAŞLAR VERDİĞİM BU ÖLÇÜDE KISIRIM TAM TADINDA HAFİF ACILI VE ÇOK LEZZETLİ OLDU BULGURDAN BULGURA FARK EDEBİLDİĞİ İÇİN SU KOYARKEN DİKKAT ETMENİZİ SUYU NE KADAR ÇOK ÇEKİP ÇEKMEDİĞİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMANIZI RİCA EDİYORUM :))❤
BEN DURU MARKASININ İNCE BULGURUNU KULLANDIM. :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Enfes Kuymak ” Mıhlama “

Malzemeler 1, 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı + 1, 5 yemek kaşığı tuzlu tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu 1 su bardağı su 1 su...